Suunnistusvuosi 2015 on alkanut

Written by Nettitoimitus on . Posted in Puheenjohtajan palsta

Suomen Suunnistusliiton alueorganisaation Suunnistavan Uudenmaan perustamiskokous pidettiin Juhannusviikolla tiistaina 21.6.1994 Juhani Salmenkylän johdolla. Pyhä-Luoston Jukola käytiin edellisenä viikonloppuna Lapissa. Rasti-Jyryn Jorma Helin valittiin alueen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi. Varsinainen toiminta alkoi vuoden 1995 alussa. Jorma on edelleen hallituksen toiminnassa ansiokkaasti mukana harrasteohjaajan roolissa. Alueen 21.toimintavuosi on alkanut.

Nuorten ensimmäinen Kultainen Kompassi-leiri pidettiin tammikuun kolmantena viikonloppuna (17.-18.1) Kisakalliossa. Seuraava on suunnitelmissa 20.-22.3. Aluevalmennettavien leiri ja samalla valmennusseminaari oli Vierumäellä tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Aluevalmennettavien kalenteri sisälsi tammikuussa 13 ja tässä kuussa 12 erilaista valmennustapahtumaa. Moni eri ikäluokkien suunnistajaa haki tuntumaa Portugalista leiri- ja kilpailujaksolla helmikuun aikana. Korttelirastit ovat keränneet huomattavat osanottajamäärät niin pääkaupunkiseudulla kuin alueen pohjoisosassa Hyvinkäällä. Pirkkolan testit on ravattu hyvin osanottajamäärin jo kaksi kertaa.

Vuoden ensimmäiset aluemestaruudet jaettiin hiihtosuunnistuksen sprintissä Luumäen Rastin isännyydessä Kaakonkulmalla 17.1. Valitettavasti Mäntsälän Urheilijat joutui peruttamaan ensi viikonlopuksi(28.2-1.3) suunnitellut Kapina -hisunsa lumen puutteen vuoksi. Keskimatkan ja pitkän mestaruudet jäävät toisena vuotena peräkkäin ratkomatta. Suuret valmistelutyöt valuivat jälleen luonnon oikutteluun.

Sen sijaan hisu –maajoukkueen kilpailumenestys on jatkunut edellisten vuosien tapaan huipputasolla. Euroopan mestaruuskilpailujen mitalisaalis Sveitsin Lenzerheidessa nousi kolmeen kirkkaimpana viime vuoden parhaan hiihtosuunnistajan Rajamäen Rykmentin Mervi Pesun keskimatkan kultamitali. Mervi sai lisäksi sprintin ja viestin hopeaa eli oli mukana jokaisessa mitalilajissa. On myös syytä mainita, että nuoriso-ohjaajamme EsSu:n Virpi Palmen nappasi mestaruudet samassa yhteydessä pidetyissä veteraanien MM -hisuissa.

Norjan Hamarissa noin runsas viikko sitten päättyneissä MM-hisuissa Suomi saalisti peräti seitsemän mitalia, kaksi kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Mervi toi tällä kertaa keskimatkan pronssin, jossa Suomi ylsi harvinaiseen nelosvoittoon ja oli mukana viestin hopeajoukkueessa Milka Reposen ja Mira Kaskisen kanssa. Voin jälleen välittää alueen lämpimät onnittelut Merville sekä kaikille hänen taustajoukoilleen. Hiihtosuunnistajat näyttivät oivallista mallia sekä meneillään oleviin Falunin MM-hiihtoihin että maaliskuun Kontiolahden MM-ampumahiihtoihin.

Harrastesuunnistuspainotteinen, mutta samalla kaiken olennaisen SU:n toiminnasta sisältävä Aluekalenteri 2015 ilmestyy jälleen 3000 kappaleen painoksena lähiaikoina. Ensimmäiset kappaleet jaetaan Outdoor-Expo messuilla Messukeskuksessa maaliskuun toisena viikonloppuna. Seurat saavat omat kalenteripakettinsa joko liiton aluekierros-tapahtuman yhteydessä Valo-talolla maanantaina 23.3 tai alueen kevätkokouksessa Pirkkolassa saman viikon torstaina. Päivitetty koulutuskalenterimme sisältää kuusi tapahtumaa, joista aluekierros on ensimmäinen.

SU:n hallitus on kokoontunut kerran. Jatkamme 2.3 kevätkokousvalmistelujen merkeissä. Päätimme viimein aluemestaruuskeskimatkan ajankohdaksi tiistain 19.5. Arki-iltana pidettävän kisan järjestelyistä vastaa Mäntsälän Urheilijat yhdessä Orimattilan Rastivarsojen kanssa. SU ja Päijät-Häme kisaavat jälleen yhdessä kuten parin vuoden takaisissa am-partiokisoissa.

Edessämme on kevätkaudelle olennaisten kokousten sarja hallintomme kaikilla tasoilla.  Liittovaltuuston kevätkokous pidetään Helsingissä la 21.3. Liiton aluekierros on heti seuraavana maanantaina Valo-talossa ja alueemme kevätkokous torstaina 26.3 Pirkkolassa. Myös seurat pitävät omat kevätkokouksensa näihin aikoihin. Liittovaltuusto kuulee kertomuksen liiton viime vuoden toiminnasta ja taloudesta sekä ainakin suuntaviivat suunnistuksen strategiapäivityksestä. Kahden vuoden tauon jälkeen tapahtuva liiton aluekierros keskittyy nuoriso-, kilpailu- ja harrastesuunnistukseen. Viime syksyn Rastitreffiseminaarin ”hullut ideat” näkyvät ohjelmasisällössä. Osanottajat kuulevat myös alueen ja toimitusjohtajan katsaukset sekä Suunnistajan Kaupan terveiset. Alueen kevätkokous käsittelee toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä hyväksyy parhaassa tapauksessa tili- ja vastuuvapauden hallitukselle.

Tervetuloa aluekierrokselle ja kevätkokoukseen sekä harjoitus- ja seuratoimintaintoa.

 

Vesa Tervo

SU:n puheenjohtaja