Syyskokous lähestyy

Written by Nettitoimitus on . Posted in Puheenjohtajan palsta

Hallitus on kutsunut Suunnistavan Uudenmaan syyskokouksen koolle ma 16.11.2015 klo 18 Pirkkolaan. Esityslistan keskeisimmät aiheet ovat ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen sekä hallituksen jäsenten valinta erovuoroisten tilalle.

Hallitus on valmistellut TOSU–luonnoksen entiseltä pohjalta. Suurin muutos koskee alueen valmennustoimintaa. Nuorten olympiavalmentaja Antti Örn johtaa jatkossa SSL:n valmennusjärjestelmään kuuluvan Uudenmaan akatemiaryhmän valmennusta.  Ryhmän valmennustoimintaan kuuluvat muun muassa testit, mahdolliset testijuoksut, taito- ja päivittäiset harjoitukset, kotimaassa ja ulkomailla pidettävät valmennusleirit sekä palaute- ja ohjauskeskustelut. Ryhmään kuluu 19 haastaja- ja huippuryhmän (Trimtex-ryhmä) suunnistajaa sekä Mäkelänrinteen suunnistusvalmennuksessa olevat urheilijat.

Suunnistavan Uusimaan oma valmennustoiminta pyritään laajentamaan perinteisistä Pirkkolan testijuoksuista alueen koordinoimaan seurojen yhteiseen valmennustoimintaan. Alue ei perusta mitään valmennusryhmiä, joihin sillä ei ole resurssejakaan. SU haluaa muodostaa joko koko alueen kattavan valmennusyhteisön tai alueellisia yhteisöjä esimerkiksi pääkaupunkiseudulle, Länsi-Uudellemaalle, Pohjois-Uudellemaalle tai Itä-Uudellemaalle. Valmennusyhteisöjen puitteissa järjestettäisiin erityyppisiä harjoituksia seurojen suunnistajille. Seurat toteuttaisivat harjoitukset vuoroperiaatteella valmennusohjaajan koordinoimana.  Valmennustoimintaa koskeva yhteispalaveri pidetään Pirkkolassa 8.12 klo 19 joulukuun testijuoksun jälkeen. Seurojen toiveet ja rakentavat esitykset ovat tervetulleita.

Pirkkolan kokoontumiset jatkuvat harrastesuunnistuspalaverilla heti seuraavana päivänä keskiviikkona 9.12 harrasteohjaaja Jorma Helinin johdolla.

Nuorisotoiminnan täydennykseksi ollaan perustamassa nuorten yö-cuppia, jonka käytännön toteutus on suunnittelussa.

Talousarvioesitys, TAE noudattaa perinteistä kustannustehokasta linjaa. Karjaan Uran järjestämä FinnSpring 23.-24.4, Rykmentin Nuorten Jukola 20.8 ja Lynxin R1:n SM-pitkän kilpailu 3-4.9 lienevät osanottajamäärältään suurimmat ensi vuoden kilpailut, jotka samalla kasvattavat alueen kassaa kilpailumaksujen muodossa eniten.

Hallituksen erovuoroisista jäsenistä nuoriso-ohjaaja Virpi Palmen, valmennusohjaaja Pekka Väisänen, kartta-asiamies Markku Virtanen sekä sihteeri Kasperi Launis ovat ilmoittaneet käytettävyytensä myös jatkossa. Sen sijaan koulutusohjaaja Tiina Moisander haluaa luopua tehtävästään. Seurojen esitykset Tiinan työn jatkajaksi ovat tervetulleita. Luonnollisesti myös muille posteilla voidaan kokouksessa esittää uusia henkilöitä.

Syyskokouksen jälkeen Suunnistusliiton harrastepäällikkö Heikki Liimatainen alustaa ajankohtaisista asioista, kuten seurakehityshanke ja oman seuran analyysi, uudet Sinettiseuravaatimukset, Liikkuva koulu-hanke ja Suunnistusliiton uusi strategia. Tavoitteena on päättää tilaisuus klo 20 mennessä.

Suomen Suunnistusliiton valtuuston syyskokous pidetään Helsingissä perjantaina 20.11. Kokousväki jatkaa iltalautalla viikonlopuksi Tallinnaan, ”Rastikaronkkaan”, joka on kauden päätöstilaisuus. Tilaisuuteen on ilmoittautunut noin kaksisataa palkittavaa ja suunnistuksen ystävää. Tallinnan kaupunkisprinttiharjoitukset palvelevat paitsi huippujen Trimtex -ryhmää myös ensi vuoden Veteraani -MM:in suuntaavia.

Toivon näkeväni mahdollisimman monen jäsenseuran edustajan syyskokouksessa päättämässä suunnistusalueemme yhteisistä asioista.

 

Vesa Tervo

SU:n puheenjohtaja