Puheenjohtajan tiedote 1/2016 – Suunnistusvuoden 2016 ensi toimintoja

Written by webmaster on . Posted in Puheenjohtajan palsta

Suomen Suunnistusliiton alueorganisaation Suunnistavan Uudenmaan 21.toimintavuosi on edennyt jo lähes ensimmäisen kvartaalin loppuun. Suunnistavan Uudenmaan ydintoimintoja ovat nuorisotoiminta, valmennus, kilpailutoiminta, harrastesuunnistus ja koulutus. Karttatoiminta, edunvalvonta, viestintä, hallinto ja talous tukevat.
Nuorten ensimmäinen Kultainen Kompassi-leiri pidettiin 4.-6.3 Kisakallion ”superviikonloppuna”, jolloin paikalle kokoontui noin 40 nuorimman leiriläisen lisäksi Suunta Huipulle ryhmän 45 osanottajaa ja SuHu -kurssilaista. Seuraava Kultainen leiri on suunnitelmissa Juhannusviikolle 21.-23.6 myös Kisakallioon.

Pirkkolan testit on ravattu jo kolme kertaa. Kokkensin sivut kertovat osanottajien kasvutrendistä kesäsuunnistuskauden lähestyessä. Suunnistustuntumaa ja tossujen pitoa sulilla mailla on haettu muun muassa Portugalista helmikuun aikana. Korttelirastit ovat keränneet huomattavat osanottajamäärät niin pääkaupunkiseudulla kuin alueen pohjoisosassa Hyvinkäällä.

Vuoden ensimmäiset aluemestaruudet jaettiin hiihtosuunnistuksen sprintissä, keskimatkalla ja pitkällä matkalla Joutsenon Kullervon isännyydessä tammikuun viimeisenä viikonloppuna Kaakonkulmalla. Paikalla oli neljän suunnistusalueen kisailijoita muiden alueiden vierailijoiden lisäksi. Suunnistavan Uudenmaan keskimatkan ja pitkän mestaruudet saatiin kahden vuoden tauon jälkeen ratkottua. Pitkähkö kilpailumatka ja harjoitteluolosuhteiden vaikeudet karkottivat ehkä osaltaan suuren joukon kilpailijoista. Miesten pääsarjassa ei ollut ketään SU:n seuran edustajaa, naisten sentään kaksi. Veteraani- ja nuorimmissa sarjoissa lähes kaikki mitalistit löytyivät.

Suunnistava Uusimaa 2016 -aluekalenteri ilmestyi jälleen 3000 kappaleen painoksena. Ensimmäiset kappaleet jaettiin hallituksen kokouksessa 1.3 ja Outdoor-Expo messuilla Messukeskuksessa 4.-6.3. Seurat saavat omat kalenteripakettinsa viimeistään alueen kevätkokouksessa Pirkkolassa 12.4. HS avasi jo kuntorastikauden sprintillä 17.3. Ensi torstaina jatketaan Hyvinkäällä ja Vihdissä. 14.viikolla siirrytään jo normaaliin noin kymmenen tapahtuman viikkorytmiin.

Koulutuskalenterimme sisältää peräti tarvelähtöistä 11 tapahtumaa. Tarmokas uusi koulutusohjaamme Pauli Anttila on samalla Etelä-Pohjanmaan suunnistuksen liittovaltuustojäsen.

SU:n hallitus on kokoontunut kahdesti. Viime vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös ovat olleet keskeisimmät kokousasiat. Kartta-asiamiehemme Markku Virtanen listasi viime kokouksessa ne noin kymmenen seuraa, jotka ovat laiminlyöneet mallikarttojen toimittamisen asiamiehen arkistoon. Markku velvoitettiin olemaan yhteydessä seurojen puheenjohtajiin asian korjaamiseksi.

Edessämme on kevätkaudelle olennaisten kokousten sarja hallintomme kaikilla tasoilla. Liittovaltuuston kevätkokous pidetään Helsingissä la 2.4. Oma kevätkokouksemme pidetään tiistaina 12.4 Pirkkolassa. Myös seurat pitävät omat kevätkokouksensa näihin aikoihin. Liittovaltuusto kuulee kertomuksen liiton viime vuoden toiminnasta ja taloudesta sekä hyväksynee Suunnistusliiton strategian, jonka päivitys aloitettiin viime kevään vastaavassa kokouksessa. Alueemme kevätkokous käsittelee toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä hyväksynee tili- ja vastuuvapauden vuoden 2015 hallitukselle.

Valtuuston kevätkokousta edeltää myös valtuutetuille tarjottu mahdollisuus osallistua kesäsuunnistuskauden avaukseen, Rasti-Jyryn järjestämään Stadisprinttiin Katajanokalla. Olen luonnollisesti ilmoittautunut koitokseen. Pää-äänenkannattajamme Suunnistaja kertoi uusimmassa numerossaan myös jyryläisten uudesta innovaatiosta. Tapahtuma 3.4 on nimeltään Helsinki CityO, jossa kaupunkiympäristössä ja rastien vapaavalintaisessa järjestyksessä juostaan 5-15 km:n matkat yhteislähtönä. Lopussa on lyhyehkö ja hajonnaton lenkki, jolta ensimmäisenä maaliin tullut voittaa. Helsinki CityO on hieno esimerkki suunnistusliiton uuden strategian toteutuksesta parhaimmillaan.

Tervetuloa kevätkokoukseen sekä pyyteetöntä seuratoiminta- ja harjoitusintoa.

Vesa Tervo
SU:n puheenjohtaja