Syyskokousvalmistelut, SM –kisamenestys sekä strategian neljäs ydintavoite

Written by Nettitoimitus on . Posted in Puheenjohtajan palsta

SU:n hallitus valmisteli vuoden kuudennessa kokouksessaan ma 3.10 syyskokousta. Jäi tarve pitää vielä yksi kokous ennen sääntömääräistä kokoontumista. Syyskokous pidetään ti 15.11.klo 18 Pirkkolassa. Kokouksen esityslistan keskeisimmät aiheet ovat ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen sekä hallituksen jäsenten valinta erovuoroisten tilalle. Päätettiin myös palkita vuoden parhaita sekä kutsua Sporzz esittelemään toimintaansa tietoiskun muodossa.

Talousarvioesitys, TAE tulee noudattamaan perinteistä, mahdollisimman kustannustehokasta linjaa. Ensi vuonna Hiidenkiertäjien järjestämät Prismarastit, maailmancupin kolmipäiväinen yleisökilpailu 25. -28.5, EsSun R1:n ja HyRan R2:n SM-viestit 16.9 sekä HS:n SM-printit seuraavana päivänä lienevät osanottajamäärältään suurimmat ensi vuoden kilpailut. Nuo kilpailut todennäköisesti kasvattavat alueen kassaa kilpailumaksujen muodossa eniten.

Hallituksen erovuoroisista jäsenistä harrasteohjaaja Jorma Helin, kilpailuohjaaja Pauli Juutilainen, varapuheenjohtaja ja talousohjaaja Reimo Uljas ovat ilmoittaneet käytettävyytensä myös jatkossa. Sen sijaan alueen puheenjohtaja Vesa Tervo luopuu tehtävästään kuuden vuoden pestin jälkeen. Tämän luopumisenhan ilmoitin jo viime vuoden syyskokouksessa. Seurojen esitykset uudeksi puheenjohtajaksi ja muille erovuoroisten posteille ovat tervetulleita joko ennakolta tai luonnollisesti myös kokouksessa.

Vaasan Suunnistajien isännöimät SM- sprinttimatkat ratkottiin lauantaina 17.9.  SU:n seurat saavuttivat R1:n sarjoissa 7 ja R2:n 8 mitalia yhteensä 36 eri sarjassa. Rohmusimme siten 13,9% jaossa olleista 108 mitalista. Seuraavan päivän 18.9 Rasti-Kurikan ja IF Femmanin isännöimissä viesteissä vastaava mitalisaldo oli 4 ja 6. 21:ssä eri sarjassa eli 63 mitalista saavutimme 15,9%.

Vaajakosken SM-yössä sarjoja oli 32 ja mitaleita jaossa 96. SU:n seurojen 21 mitalin saalis merkitsi 21,9% kokonaisuudesta.

Tampereen Pyrinnön isännöimät erikoispitkät päättivät SM-kisakauden la 15.10. Hämeenkyrön Pinsiössä alueemme seurat saavuttivat R1-sarjoissa seitsemän ja R2-sarjoissa 14 mitalia eli 21 jaossa olleista 32 sarjan 96 mitalista. Prosenttisosuus nousi 21,9%:iin.

Suunnistavan Uudenmaan seurojen SM-mitalimenestys oli varsin tasainen koko kauden vaihdellen sprintin 13,9%:sta yön ja erikoispitkien 21,9%:iin. Noin joka viides SM-mitalisti edusti alueemme seuraa. Mitalien valossa olimme suhteellisesti vahvimpia lampun kanssa sekä kestävimpiä erikoispitkillä. Alueiden välisiä vertailuja ei ole tehty. Myös alueemme pyörä- ja tarkkuussuunnistuksen pienehkön harrastajajoukon kelvollinen menestys on jätetty tämän epävirallisen tarkastelun ulkopuolelle.

Helsingin Suunnistajien tiettävästi ensimmäinen Halikko-viestin voitto Hiidenkiertäjien kolmannella sijalla täydennettynä antaa sopivaa potkua tulevaan harjoituskauteen. Onnea!

Suomi suunnistaa –strategian ”jalkautuksen” neljäs vaihe avaa ”Suunnistusta hyvinvoinnin keulakuvana”. Edellisissä tiedotteissa 18.4, 8.6 ja 16.9 käsittelin ”Suunnistus menestyy”-, ”Suunnistus näkyy”- ja ”Yhä useampi suunnistaa”-ydintavoitteita.

”Suunnistus, hyvinvoinnin keulakuva” tavoitetilassa suunnistus tarjoaa luontokokemuksia ja elämyksiä houkutellen lajin pariin omasta terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneita ihmisiä. Suunnistus tunnetaan tasa-arvoisena ja hyvinvointia edistävänä lajina, jossa luontoa kunnioitetaan ja se koetaan arvokkaaksi liikuntapaikaksi.

Tavoitetilaan päästään keinoilla, jossa kehitetään uusia kohderyhmiä kiinnostavia tuotteita ja tapahtumia. Jukola on yhä tunnetumpi brändi ja tapahtumassa enemmän työpaikka- ja kaveriporukoita. Kuntosuunnistus edelleen kasvaa. Nykyisten ja potentiaalisten suunnistajien profiilit ja motiivit segmentoidaan eli jaetaan asiakasryhmiin markkinoinnin tehostamiseksi. Uutta tietoa suunnistuksen terveysvaikutuksista hyödynnetään mahdollisimman laajasti. Lisäksi suunnistuksen ympäristöaineisto päivitetään ja seurojen ja liiton sidosryhmäyhteistyötä aktivoidaan.

Tavoitetilan toteutumista mitataan suunnistuksen näkyvyydellä mediassa hyvinvoinnin keulakuvana ja ympäristöystävällisenä lajina, harrastajamäärän kasvulla sekä uusilla tapahtumilla ja niiden osallistujamäärillä.

Suomen Suunnistusliiton kauden päätöstilaisuus ”Rastikaronkka” on 26. -27.11 Tampereella, lähellä ja hyvien liikenneyhteyksien päässä. Vuoden parhaat palkitaan juhlagaalassa ja liittovaltuusto kokoontuu syyskokoukseensa. Ilmoittautukaa mukaan Irman kautta.

Ja tervetuloa omaan syyskokoukseemme Pirkkolaan ti 15.11. Kakkukin on tilattu.

 

Vesa Tervo

SU:n puheenjohtaja