Kauden parhaiden palkitseminen, syyskokouspäätökset sekä taitotreenejä Sporzzin mukaan

Written by Nettitoimitus on . Posted in Puheenjohtajan palsta

palkitut3Suunnistavan Uudenmaan syyskokous kokoontui Pirkkolaan tiistaina 15.11.2016. Varsinaisen kokouksen lisäksi illan ohjelmassa olivat myös ensimmäisen kerran kauden parhaiden palkitseminen sekä suunnistuksen taitotreenejä tuottavan Sporzz Oy:n esittely.

Kauden parhaiden palkitsemisajatuksen esitti hallitukselle koulutusohjaajamme Pauli Anttila, joka on entinen Etelä-Pohjanmaan Suunnistuksen puheenjohtaja ja nykyinen espoolainen. Hallitus käsitteli esitystä kahdessa kokouksessaan ja päätyi palkitsemaan aluksi vain eri suunnistusmuotojen parhaat kiertopalkinnolla, kunniakirjalla ja stipendillä. Valintaperusteina käytettiin ensisijaisesti kansainvälistä menestystä ja toissijaisesti rankisijoitusta. Muut palkinnot, joiden työnimikkeenä käytettiin mainetekoa, järjestöaktiivia ja valmentajaa, päätettiin jättää tuleville vuosille ja seuroilta pyydettävien esitysten varaan.

Tilaisuus alkoi siten kauden parhaiden palkitsemisella. Palkinnot palkitut1vastaanottivat paras hiihtosuunnistaja Siiri Saalo KeU, kesäsuunnistaja Topi Raitanen HS, pyöräsuunnistaja Sakari Puolakanaho HyRa sekä tarkkuussuunnistaja Antti Rusanen KeU, joka oli estynyt saapumasta. Palkitsemisvaihe päättyi täytekakkukahveihin, johon koko kokousväki osallistui.

Syyskokouksen puheenjohtajaksi valittiin Pihkaniskojen Risto Niinimäki, joka veti runsaan tunnin istunnon taidolla maaliin. Kokous hyväksyi hallituksen valmisteleman ensi vuoden toimintasuunnitelman ja alueen talousarvion pienin täsmennyksin. Talousarvio on 1800 € alijäämäinen. Kytäjä-Jukolan ja Valio-Jukolan kerryttämää varantoa hyödynnetään myös ensi vuonna. Kolmen SM-kisan eli R1- Ja R2-viestien ja sprintin runsaat kilpailijamäärät helpottavat talouden tasapainoa merkittävästi. Aluemestaruuskilpailujen osanottomaksuja korotettiin eurolla 15 €:on aikuisten sarjoissa.

Yhdistys sai uuden puheenjohtajan, kun Raisun Kasperi Launis valittiin yksimielisesti tehtävään. Kuusi vuotta puhetta johtanut RR:n Vesa Tervo luopui tehtävästä, josta jo viime vuoden syyskokouksessa ilmoitti. Kasperilta vapautunut sihteerin posti jäi hallituksen vastuulle ja etsintään.

Hallituksen muut erovuoroiset jäsenet harrasteohjaaja Jorma Helin, kilpailuohjaaja Pauli Juutilainen, varapuheenjohtaja ja talousohjaaja Reimo Uljas valittiin kahden vuoden jatkokaudelle. Toiminnan tarkastajaksi valittiin Timo Jokisuu ja Tuija Soanjärvi varahenkilöinään Mia Borgenström ja Atso Mäkinen.

Kokouksen jälkeen sain vastaanottaa Suunnistavan Uudenmaan plaketin varapuheenjohtaja Reimolta. Alueen mitalia tukevampi plaketti on upea ja arvokas muisto menneestä ajanjaksosta.

Illan kolmannessa vaiheessa suunnistuksen taitotreenejä kaikille ikäryhmille tuottavan Sporzz Oy:n sisarukset Anna Ojapalo ja Aapo Leskinen Lynxistä esittelivät yrityksensä toimintaa harjoitusesimerkein. Sporzzin tarjoamat taitoharjoitukset ovat seurojen käytössä sopimusten mukaan. Karttapohjien käyttölupien luovutukset ja yhteydet maanomistajiin ja oikeuksien haltijoihin jäisivät ensisijaisesti seurojen vastuulle. SU katsoo Sporzzin toiminnan olevan liiton strategian mukaista ja tukevan alueen sekä samalla koko Suomen suunnistuksen menestystä avoimuuden ja parhaiden käytäntöjen hengessä. Sporzzin palveluja voidaan hyödyntää myös alueen koulutustoiminnassa.

Suomen Suunnistusliiton valtuuston syyskokous pidetään Tampereella sunnuntaina 27.11. Kokous valinnee liiton uuden puheenjohtajan mitä todennäköisimmin Suomen Olympiakomitean peräsimeen siirtyvän Timo Ritakallion tilalle. Muita erovuoroisia hallituksen jäseniä ovat varapuheenjohtaja Tuija Soanjärvi sekä jäsenet Antti Ekonoja ja Maria Rantala sekä varajäsen Ismo Turunen. Reimo Uljaksen johtama vaalitoimikunta on löytänyt uudet ehdokkaat kaikille posteille, mutta kokous voi tuoda vielä uusiakin nimiä esiin ja tekee lopulliset valinnat.

Liittovaltuusto hyväksyy myös vuoden 2017 toimintasuunnitelman ja talousarvion.

Hyvät lukijat. Olen kirjoitellut näitä puheenjohtajan tiedotteita noin 40 kertaa kuluneiden kuuden vuoden aikana. Myös vuosittain julkaistava aluekalenteri on alkanut puheenjohtajan tervehdyksellä. Tiedossani ei ole montako kertaa nettisivuillamme on käyty tai juttujani luettu. Laskuri puuttuu. Jättäisin kirjoitusvastuun seuraajalleni tai mahdollisesti valittavalle tiedottajalle. Saatan tarttua vielä kerran kynään ja kertoa ensi viikonlopun keskeiset kuulumiset ja päätökset Tampereelta. Sen jälkeen on vaikenemisen aika tällä foorumilla.

Rasteilla kuitenkin nähdään.

Vesa Tervo

SU:n puheenjohtaja 2011 -2016