Maaliskuussa koulutuksia

Written by Pauli Anttila on . Posted in Tiedotteet

Kaikki Koulutukset Kirkkojärvellä; Kotikyläntie 6 Espoo. Kurssit alkavat 17.30

Sprintti-, tarkkuussuunnistus- ja pihakartan laatiminen hyödyntäen kuntien mittausdataa (laseraineistot, kantakartat ja ilmakuvat)

Kurssilla tavoitteena on opettaa osallistujat laatimaan kartan maastotyöversio mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti käyttäen hyödyksi kuntien digitaalisia mittausaineistoja, joita ovat laserkeilausaineistot, ilmakuvat ja kantakartat. Tavoitteena on muuttaa kartan tekemisen prosessia siten, että merkittävästi suurempi osa työstä voidaan tehdä kirjoituspöydän ääressä; ennen maastotyövaihetta.
Kurssilla perehdytään siihen, mistä kuntien aineistoja saa, missä tarkkuudessa ja missä tiedostomuodoissa niitä kannattaa pyytää ja mitä tarvitaan. Edelleen opetellaan aineistojen tuominen OCAD:iin ja jatkojalostaminen kartaksi. Kantakartan sisältämän valtavan tietomäärän hallinta ja siivoaminen on eräs kurssin keskeinen aihe.
Kurssi soveltuu niille, jotka ovat ensimmäisen karttansa jo valmistaneet OCAD:llä ja ohjelmiston perusominaisuudet ovat hallussa.
Kurssipaikka:  Kirkkojärven koulu, Kotikyläntie 6, 02770 Espoo
Ajankohta:  Tiistai 20.3.2018 klo 17:30-21:30
Kurssille tarvittavat välineet:
Oma kannettava tietokone, jossa OCAD ja hyvä käteen sopiva hiiri sekä muistiinpanovälineet. Kurssin opetus perustuu OCAD 12-versioon, mutta kurssilla voi myös käyttää ohjelman aiempaa versioita 11. (Jos ei omista ohjelmaa, ohjelman trial-version voi käydä lataamassa OCAD:n kotisivuilta ennen kurssia https://www.ocad.com/en/products/ocad-12-trial-edition. Kannattaa huomioida, että trial-versiota voi käyttää maksutta 3 viikkoa lataamisesta ja version voi ladata vain kerran tietylle tietokoneelle.)

Kurssimaksu: 20 € / osallistuja. Sisältää materiaalin, koulutuksen ja kahvit. Maksetaan paikan päällä.
Kouluttaja:  Ari Tertsunen.
Ilmoittautuminen:  11.3.2018 mennessä Pauli Anttilalle sähköpostilla pjanttila@gmail.com

Kurssille mahtuu 10 osallistujaa. Kurssin järjestämiseksi tarvitaan kuitenkin vähintään 5 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään tarvittaessa lisäinformaatiota sähköpostitse ennen kurssia.

OCAD RADAN PIIRRON PERUSTEET ESPOOSSA 21.3.2018
Kurssilla perehdytään OCAD:n rataohjelman perusteisiin käytännönharjoituksin ja -esimerkein. Opetellaan kuinka piirretään iltarastien tai taitoharjoitusten radat. Lisäksi perehdytään rastireitin ja tukireitin piirtämiseen. Soveltuu vasta-alkajille. Myös kokemusta omaavat ovat tervetulleita.
Kurssipaikka:  Kirkkojärven koulu, Kotikyläntie 6, 02770 Espoo
Ajankohta:  Keskiviikko 21.3.2018 klo 17:30-21:30
Kurssille tarvittavat välineet:  Oma kannettava tietokone, jossa OCAD ja hyvä käteen sopiva hiiri sekä muistiinpanovälineet. Kurssin opetus perustuu OCAD 12-versioon, mutta kurssilla voi myös käyttää ohjelman aiempia versioita 10 ja 11. (Jos ei omista ohjelmaa, ohjelman trial-version voi käydä lataamassa OCAD:n kotisivuilta ennen kurssia https://www.ocad.com/en/products/ocad-12-trial-edition. Kannattaa huomioida, että trial-versiota voi käyttää maksutta 3 viikkoa lataamisesta ja version voi ladata vain kerran tietylle tietokoneelle.)
Kurssimaksu:  20 € / osallistuja. Sisältää materiaalin, koulutuksen ja kahvit. Maksetaan paikan päällä.
Kouluttaja:  SSL:n karttakouluttaja Eero-Antti Lonka.
Ilmoittautuminen:   14.3.2018 mennessä Pauli Anttilalle sähköpostilla     pjanttila@gmail.com
Kurssille mahtuu 20 osallistujaa. Kurssin järjestämiseksi tarvitaan kuitenkin vähintään 10 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään tarvittaessa lisäinformaatiota sähköpostitse ennen kurssia.
Järjestäjät:  Suunnistava Uusimaa ja Suomen Suunnistusliitto

 

 

ma 12.3. Lasten ratamestarikurssi (Kai Hilo) Liiton sivulla paljon ohjeita
ti 13.3. RM kursssi 2lk ja 1lk päivittäjät (Pauli Anttila) Oma läppäri hyvä, mutta ei pakollinen
ke  14.3. OCAD kartanpiirto  (E-M Lonka) ks ohjeet koulutussivulla; oma läppäri jne
ti 20.3. Piha-, sprintti- ja tarkkuussuunnistuskartan laatiminen kuntien kaavakartoista  ja ilmakuvista (Ari Tertsunen).
ke 21.3. OCAD Ratamestariohjelma (E-M Lonka) 

Ilmoittautumiset  pjanttila@gmail.com