Nuorison ajankohtaistiedote

Written by webmaster on . Posted in Tiedotteet

Ajankohtaisia nuorisosuunnistusasioita

1. Lasten ja nuorten radat -ratamestarikurssi 3.3. klo 10-15 Helsingissä
2. Lasten ja nuorten kilpailutapahtuman järjestämiskoulutus + kilpailu- ja nuorisotoimihenkilöiden tapaaminen la 31.3. klo 10-15 Helsingissä (Pirkkolan uimahalli)
3. AOV to 24.5. Helsingissä, AOK ti 21.8. Karkkilassa
4. Vuoden 2012 AOK:n ja AOV:n haku
5. Kultainen kompassi -aluecup 13-14-vuotiaille
6. Muuta

1. LASTEN JA NUORTEN RADAT -RATAMESTARIKURSSI LA 3.3. HELSINGISSÄ (HAAGAN VPK)

Perinteinen ja suosittu lasten ja nuorten ratojen ratamestarikurssi järjestetään tänä vuonna la 3.3. klo 10–15 Helsingissä, Haagan VPK:lla. Kurssi sopii lasten ja nuorten ratojen ratamestareille, nuorten ohjaajille (myös ohjaajina toimiville nuorille) sekä kuntorastien ratamestareille. Kouluttajana toimii tuttuun tapaan Pauli Nokelainen. Kurssi on SU:n jäsenseuroille ilmainen (muille 25 e) ja sitä voi käyttää ratamestarikortin uusimiseen. Kurssi on saanut paljon hyvää palautetta sekä aivan aloittelijoilta että kokeneilta 1-luokan ratamestareilta, ja se sopii siis aivan kaikille aloittelevien ratojen kanssa tekemisissä oleville.

Tänä vuonna koko kurssi on pyhitetty ratamestari- ja harjoitusasioihin, sillä kisajärjestäjille tarkoitettu liiton koulutus on eri päivänä. Kurssilla ei saa ratamestarikorttia, mutta se käy kortin uusintaan tarkoitetusta jatkokoulutuksesta. Tervetuloa siis myös ne, jotka eivät tavallisesti tee lasten ratoja!

Ilmoittautumiset alueen nuorisovastaavalle 25.2. mennessä.

2. LASTEN JA NUORTEN KILPAILUTAPAHTUMAN JÄRJESTÄMINEN -KOULUTUS + KILPAILU- JA NUORISOTOIMIHENKILÖIDEN TAPAAMINEN 31.3. KLO 10-15 PIRKKOLASSA

Klo 10-13 SSL:n järjestämä lasten ja nuorten kilpailutapahtuman järjestäminen -koulutus, jonka jälkeen n. klo 13-15 seurojen kilpailu- ja nuorisotoimihenkilöiden omat tapaamiset. Tapaamisen tarkoitus on keskustella ajankohtaisista oman toimialueen asioista sekä jakaa hyviä kokemuksia ja vinkkejä seurojen kesken sekä pohtia keinoja ratkaista mahdollisia ongelmakohtia. Näille keskusteluille ei useinkaan jää aikaa liiton aluekierroksella. Tervetuloa vaikka jompaankumpaan osioon, jos koko päivän mukanaololle ei ole aikaa!

Ilmoittautuminen 24.3. mennessä nuorisovastaavalle.

3. AOV TO 24.5. HELSINGISSÄ, AOK TI 21.8. KARKKILASSA

AOV eli alueen oravapolkuviesti pidetään to 24.5., järjestäjänä Helsingin Suunnistajat. Henkilökohtainen kisa eli AOK pidetään ti 21.8. Karkkilassa, järjestäjänä Karkki-Rasti. Alustavat kutsut julkaistaan aluekalenterissa, joka tulee jakoon kevätkokouksessa. Näihin kisoihin ei tarvita lisenssiä tai Nuori Suunta -korttia, joten mukaan voivat tulla aivan kaikki suunnistusta vasta aloittelevat lapset.

4. VUODEN 2012 AOK:N JA AOV:N HAKU

Oravapolkukilpailujen haku on samaan aikaan kansallisten kilpailujen haun kanssa eli 15.4. mennessä alueen nuorisovastaavalle, joka tuo esitykset hallituksen käsittelyyn yhdessä kilpailuvastaavan kanssa. On tärkeää, että myös nämä kisat löytävät järjestäjän samaan aikaan muiden kisojen kanssa, jotta seuraavan vuoden kalenteria saadaan suunniteltua vaivattomasti! Viesti on tarkoitus järjestää keväällä, AOK taas syksyllä.

5. 14-VUOTIADEN ALUECUP KULTAINEN KOMPASSI

Perinteinen Kultainen kompassi -aluecup jatkuu tänäkin vuonna. Pääpiirteissään cup toimii seuraavasti: Alueella on 4 karsintakilpailua, joista 3 parhaasta saa itselleen pisteitä. Näiden perusteella alueelta valitaan kaksi 4 tytön ja 4 pojan joukkuetta valtakunnalliseen finaaliin Hollolassa syksyllä. Lisäksi seurat voivat koota itse lisäjoukkueita. Cupiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan kaikki karsintakilpailujen 13- ja 14-vuotiaiden sarjoihin osallistuneet saavat automaattisesti cup-pisteitä. Erillistä osallistumismaksua ei ole, vaan mukaan pääsee karsintakilpailujen hinnalla. Karsintakilpailut ovat AM-sprintti 23.5., järjestäjänä EsSu, ja seuraavat karsinnat ovat AM-keskimatka 30.5. (PorvU), AM- pitkä 11.8. (EsAk) ja AOK 21.8. (KaRa). Tämän vuoden finaalista on suunniteltu laajaa tapahtumaa, jossa on paljon oheistoimintaa itse finaalin rinnalla. Lisätietoja asiasta tullee liitosta kevään mittaan, ja tarkat cup-säännöt saadaan lyötyä lukkoon, kun liitto on toimittanut omat ohjeensa.

6. MUUTA

– Kisakalliossa järjestetään tänä vuonna kaksi Kultaista valmennusleiriä, joista ensimmäinen oli jo tammikuun puolivälissä ja toinen myöhemmin keväällä. Leirit on tarkoitettu kaikille 12-14-vuotiaille ja niiden tarkoituksena on antaa mahdollisuus tavata ja harjoitella yhdessä muiden Kultaisen kompassin iässä olevien alueen nuorten kanssa. Kutsu tulee keväällä alueen sivuille.

– Olettehan huomanneet sääntöuudistuksen, joka mahdollistaa 14-vuotiaiden osallistumisen joihinkin SM-kilpailuihin? Lisätietoja saa mm. liitosta.

– Seurat voivat järjestää nuorisokoulutusta muulloinkin kuin kalenterissa mainittuina ajankohtina, joten kannattaa aika ajoin tarkistaa koulutuskalenteri liiton sivuilta.

Aktiivista suunnistusvuotta!

Suunnistusterveisin,

Tiina Moisander
Suunnistava Uusimaa
nuorisovastaava
nuoriso@suunnistavauusimaa.fi
040 834 8050

Tags: