Nuoriso

suu1

Menestystä syksyllä 2018

 

 

Seurojen nuorisotoiminta

Suunnistavan Uusimaan alueella monet seurat järjestävät lapsille ja nuorille monipuolista toimintaa ympäri vuoden. Suunnistuskoulut ja muut väylät harrastuksen aloittamiseen ja taitojen hiomiseen starttaavat usein heti kevään koittaessa suunnistusseuroissa. Tarkempia tietoja oman paikkakuntasi suunnistustarjonnasta lapsille ja nuorille saat seurojen yhteyshenkilöiltä tai Suomen Suunnistusliitosta. Seurojen nuorisovastaavien yhteystiedot löydät tästä julkaisusta.

Tapahtumat 2018

Valtakunnallinen 8-18-vuotiaille tarkoitettu Leimaus-leiri järjestetään 4.-7.6.2018 Kisakallion Urheiluopistolla. Varmasti moni seura Uudeltamaalta lähtee isolla porukalla mukaan! Leimauksen järjestävät Kisakallion Urheiluopisto, Espoon Suunta ja Hiidenkiertäjät.

Nuorten Jukola juostaan 18.8.2018 ja Saarijärven Pullistus toimii järjestäjänä.

Leirit

Kultaisia leirejä pidetään Kisakallion Urheiluopistolla kolme kertaa vuodessa eli 26.-28.1. ja 25.-27.6. sekä marraskuussa. Leirillä kaiken muun kivan ohjelman lomassa kisataan Måren kompassista ja Venlan taulusta. Leireillä myös vierailevat maajoukkuesuunnistajat.

Muutamilla kerroilla tulee olemaan saman aikaisesti Kisakalliossa Suunnistusliiton järjestämä Suunta huipulle – leiri, joka on tarkoitettu 15 vuotiaille ja vanhemmille suunnistajille. Valtakunnallinen kultainen leiri pidetään Kirkkonummella Kultaisen Finaalin yhteydessä syyskuussa.

14-VUOTIADEN ALUECUP KULTAINEN KOMPASSI

Kultainen kompassi cup logo

Perinteinen Kultainen kompassi -aluecup jatkuu taas vuonna 2018. Vuonna 2017 voiton vei Suunnistava Uusimaan ykkösjoukkue ja Uusimaan toinen joukkue oli kolmas. Suunnistavalla Uusimaalla on perinteisesti ollut useita joukkueita, ensi vuonna kisat ovat lähellä eli Kirkkonummella., niin sinne pyritään lähtemään usealla joukkueella. Joukkueessa on 4 tyttöä ja 4 poikaa. Nuoriso-ohjaaja tekee niin monta joukkuetta mukaan finaaliin, kun halukkaita juoksijoita on. Kisan yhteydessä järjestää valtakunnallinen leiri 13-14 vuotiaille nuorille, johon Suunnistava Uusimaa lähtee isolla porukalla mukaan. Cupiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan kaikki karsintakilpailujen 13- ja 14-vuotiaiden sarjoihin osallistuneet saavat automaattisesti cup-pisteitä. Erillistä osallistumismaksua ei ole, vaan mukaan pääsee karsintakilpailujen hinnalla. Suunnistavan Uusimaan karsintakilpailut nuorille ovat vuonna 2018 AM-keskimatka 17.5., AM-pitkä 11.8., AOK 22.8 ja sprinttikisa 15.8.2018.

Rasteilla nähdään!!

Virpi Palmen
Nuoriso-ohjaaja
Suunnistava Uusimaa
nuorisovastaava @ suunnistavauusimaa.fi
040 455 2852

Finaalin voitto Uusimaa 1 -joukkueelle

Finaalin voitto Uusimaa 1 -joukkueelle

Kultainen kompassi 2017 voittotunnelmia

Kultainen kompassi 2017 voittotunnelmia