Nuoriso

Seurojen nuorisotoiminta

Suunnistavan Uusimaan alueella monet seurat järjestävät lapsille ja nuorille monipuolista toimintaa ympäri vuoden. Suunnistuskoulut ja muut väylät harrastuksen aloittamiseen ja taitojen hiomiseen starttaavat usein heti kevään koittaessa suunnistusseuroissa. Tarkempia tietoja oman paikkakuntasi suunnistustarjonnasta lapsille ja nuorille saat seurojen yhteyshenkilöiltä tai Suomen Suunnistusliitosta. Seurojen nuorisovastaavien yhteystiedot löydät tästä julkaisusta.

Tapahtumat 2017

Valtakunnallinen 8-18-vuotiaille tarkoitettu Leimaus-leiri järjestetään 5-8.6.2017 Kuortaneen Urheiluopistolla. Sinne moni seura lähtee isoilla porukoilla leireilemään!

Nuorten Jukola 19.8.2017 Porvoossa ja OK Trian järjestäjänä.

Uusimaan alueella järjestetään talvikaudella yhteisiä vaelluksia, joihin ovat kaikki alueen seurojen nuoret tervetulleita sekä myös yhteisiä viestiharjoituksia ennen Nuorten Jukolaa ja Ungi-viestiä. Näistä tapahtumista ilmoitetaan seurojen nuorisovastaaville.

Leirit

Suunnistavan Uusimaan alueella on jo usean vuoden ajan järjestetty Kultaisia valmennusleirejä alueen nuorille 11 -14-vuotiaille. Leireillä nuoria ovat ohjanneet ja opastaneet mm. Minna Kauppi, Venla Niemi, Pasi Ikonen ja Johanna Hulkkonen , Mårten Boström ja Elias Kuukka. Kultaisia leirejä pidetään Kisakallion Urheiluopistolla kolme kertaa vuodessa eli marraskuussa, kesäkuussa ja marraskuussa. Muutamilla kerroilla tulee olemaan saman aikaisesti Kisakalliossa Suunnistusliiton järjestämä Suunta huipulle – leiri, joka on tarkoitettu 15 vuotiaille ja vanhemmille suunnistajille. Yksi kultainen leiri on 9-10.9. Tampereella Kultaisen Finaalin yhteydessä, sinne osallistutaan isolla porukalla Uudeltamaalta.

KOULUTUS

Lasten ja nuorten ratojen laatiminen – kurssi järjestetään 28.3. Kirkkojärven koululla Espoossa. Lisäksi Nuori Suunta ohjaajakoulutus pyritään järjestämään vuoden aikana yhteistyössä Suunnistusliiton kanssa. Nuori Suunta- ja muista koulutuksista saat tarkempia tietoja Suunnistaja-lehdestä, liitosta ja alueen nettisivujen kautta.

14-VUOTIADEN ALUECUP KULTAINEN KOMPASSI

Kultainen kompassi cup logo

Perinteinen Kultainen kompassi -aluecup jatkuu taas vuonna 2017. Vuonna 2016 voiton vei Hämeen joukkue ja Suunnistava uusimaa oli toinen. Suunnistavalla Uusimaalla on ollut perinteisesti useita joukkueita ja ensi vuonna kisat ovat lähellä eli Tampereella 10.9.2017., niin sinne lähdetään usealla joukkueella. Joukkueessa on 4 tyttöä ja 4 poikaa. Nuoriso-ohjaaja kerää, niin monta joukkuetta mukaan finaaliin, kun halukkaita on. Kisana yhteydessä järjestää valtakunnallinen leiri 13-14 vuotiaille nuorille, johon Suunnistava Uusimaa lähtee isolla porukalla mukaan. Cupiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan kaikki karsintakilpailujen 13- ja 14-vuotiaiden sarjoihin osallistuneet saavat automaattisesti cup-pisteitä. Erillistä osallistumismaksua ei ole, vaan mukaan pääsee karsintakilpailujen hinnalla. Suunnistavan Uusimaan karsintakilpailut nuorille ovat vuonna 2017 AM-keskimatka 1.6., AM-pitkä 12.8., AOK 16.8. ja AM-sprintti 27.8.

Rasteilla nähdään!!

Virpi Palmen
Nuoriso-ohjaaja
Suunnistava Uusimaa
nuorisovastaava @ suunnistavauusimaa.fi
040 455 2852

Kultainen kompassi 2015 1